Zeg eens ‘A’.

img_20161022_182339350 img_20161023_175244928_hdr
img_20161023_175303003 img_20161023_175227409

Als je A zegt moet je natuurlijk ook B en C zeggen. Nu hebben we de B (onaire) en C (uracao) inmiddels gezegd en is de A (ruba) nog aan de beurt. In eerste instantie wilden we Aruba over slaan. We hebben gehoord dat het erg Amerikaans is en niet zoveel te bieden heeft. Maar nu we toch in de buurt zijn, willen we het zelf gaan ervaren. Het plan was om dit weekend via de baai Santa Cruz naar Aruba te gaan, alleen liep alles wat anders. Een andere “zeg eens A” kwam om de hoek kijken.
Vorig weekend zijn we bij 2 bands geweest. Op zaterdagavond naar Zanzibar, waar de band Sleeves speelde. Bert waar we mee op Spaanse les zaten en die elke vrijdagavond bij Pirates Nest zingt, speelt bij Sleeves mee als gitarist. De band treedt elke maand wel een keer op, alleen was het voor ons tot nu toe nog niet mogelijk geweest om er bij aanwezig te zijn. Dus nu was de laatste kans daar en hebben wij er gelijk gebruik van gemaakt. Wij hebben ons in de drukte bij Zanzibar gestort. Dit is dé plek voor jongelui en toeristen om uit te gaan. En de band kon echt super spelen.
Op zondag zou er een andere lokale band optreden bij Kokomo beach. Dus ook hier weer met zijn allen naartoe. De zanger en zangeres van de band maakten er een waar feestje van. Er was ook nog een gastoptreden van een gitarist en toen ging het dak er echt af. Wow, wat een geweldige middag.
Maar toen kwam de andere “zeg eens A”: iedereen kent de doktersserie uit de jaren tachtig nog wel.
Ik heb blijkbaar een virusje opgelopen bij Zanzibar en kreeg vanaf maandag keelpijn en daarna koorts. Nu zijn wij hier zelf dokter aan boord, met zo’n enorme medicijnkist en verder kun je van alles op internet vinden. Voor de zekerheid nog even de symptomen van Zika opgezocht, maar het was overduidelijk griep. Hoge koorts en algehele lamlendigheid. Gelukkig loopt hier mijn eigen Mien Dobbelsteen (Peter) rond die mij heerlijk vertroeteld heeft. Inmiddels is de koorts gezakt en gaat het langzaam iets beter, maar nog niet zo goed dat we kunnen vertrekken. Nog even wat aansterken en dan snel door naar Aruba, een paar dagen daar en dan op naar Colombia.
Nu is het alleen nog wachten op de wind. Voorlopig wordt er tot eind van de week weinig tot geen wind voorspeld. Nu hebben wij een zeilboot en geen motorboot, dus we moeten gewoon rustig afwachten tot er een mooi windje komt om verder te gaan.
img_3238
Wat we verder nog voor speciaals meemaakten was: Onweer. Nee, geen typefout maar echt met een hoofdletter O. Hier op Curaçao heb je vaak wel buitjes met regen. Op het weerbericht staat er vaak wel een onweersteken bij, maar we hadden het in die 5 maanden dat we hier zijn nog niet meegemaakt. In de verte boven Venezuela zie je het wel vaak bliksemen, maar je hoort niets zo ver als dat het weg is. Maar nu kwamen er 2 mega grote buien ’s nachts over het Spaanse Water met windstoten tot 40 knopen. We zagen de bliksem naar beneden komen met vuur aan de onderkant. Die sloegen soms dus heel duidelijk in. De wind draaide 180 graden en we lagen daardoor wel dicht bij de andere kant. Gelukkig draaiden alle boten mee en had iedereen ongeveer evenveel ketting uit liggen, waardoor er geen boten tegen elkaar aan gingen. We maakten spannende uurtjes mee zo midden in de nacht. Tijdens de bliksem leek het wel dag zoveel licht als dat het gaf. De volgende ochtend bleek waar de bliksem was ingeslagen. Bij de yacht-club (200 meter bij ons vandaan) was de antenne van een motorboot geraakt, waardoor hij er uitzag als een plumeau. De boten ernaast hadden daardoor ook schade en de True Blue die in de buurt lag had een defecte AIS. Verder was de bliksem ingeslagen bij de Lazuli (op 400 meter afstand). Alles wat boven aan de mast zat, zoals verlichting, windmeter en antenne lagen op het dek. Alle apparatuur aan boord was kapot, van navigatie tot wasmachine. Wat een enorme strop voor ze!

3 Comments:

 1. Ik wens je toe Ria, dat je gauw gezond weer verder kunt. Maar ja…dat feesten van jullie kan vervelende gevolgen hebben. Rustig aan hé! 🙂

 2. Hoi Peter en Ria,
  Wat een prachtig en spannend verhaal.
  Ik hoop dat je weer gauw helemaal fit voelt.
  Ik kijk uit naar jullie volgende belevenissen .
  Veel liefs uit Stroe

 3. Beterschap Ria!! Succes Mien!

Comments are closed