Dream it, Wish it, Do it!

img_20160823_123506455_hdr img_3072 img-20160830-wa0000

Je zult toch maar 8 weken vakantie vieren in Nederland!! Nou, na enkele dagen kwamen we er al achter dat het hard werken zou worden hier. De huidige bewoners van ons huis hadden een ‘enorme’ lijst klaar liggen met klussen. Deze varieerde van lampen vervangen tot riolering nakijken en van vitrages wassen tot appels plukken. Daarnaast hadden we natuurlijk zelf ook een lijst gemaakt met wat we hier allemaal wilden regelen en doen. Gelukkig konden we een groot deel van onze klussen combineren met leuke uitjes. Dus het nuttige werd met het aangename verenigd. Zo moesten we ons Amerikaanse visum regelen en knoopten we hier een gezellig dagje Amsterdam aan vast. In Den Haag moesten we een stempel bij de rechtbank halen (voor de medicijnen die we aan boord hebben) en wat is er dan gezelliger om met je dochter in Delft te lunchen en dan door naar Schipluiden om bij Cees en Anneke (van de Beau) even lekker bij te praten?
Uiteindelijk bleek die klussenlijst ook zo geregeld te zijn en je moet maar zo denken: het houdt je lekker van de straat. Daarnaast moeten we natuurlijk een beetje in het klusritme blijven anders valt het straks aan boord zo tegen als je weer wat moet doen 😉
dsc04989 dsc04986 dsc04983 dsc04981 img_20160827_172858173 dsc04999
De verjaardag van Peter hebben we samen met de kids in Vlissingen gevierd. Meestal kom je daar met je eigen boot, maar nu hadden we een huis gehuurd vlak bij het centrum en het strand. Genieten om dit zo te kunnen doen, echt even quality time met je eigen gezin.
En wat doe je verder als je zo’n tijd thuis bent: vooral veel afspreken met vrienden, gezellig koffiedrinken met je zussen, shoppen met je dochters(Ria), wedstrijdzeilen met de Fox (Peter), eten met de Puppet-bastards, toeren met de Round Table, mosselen eten met de veertig-plus-club en de verjaardag van mijn moeder vieren. Ja, we moeten hier wel weer een jaartje op teren.
img_20160924_165019870 img_3008  img_3069 img_20160928_200101398 img_3077 img_20160917_153726776 img_3084 dsc_0158 vlaggetjes-colombia-en-san-blas
Verder hebben we zeilers gesproken die terug zijn in Nederland en hun leventje hier weer oppikken. Op 17 september hebben we de Flying Fish binnen getoeterd en voor we het wisten stonden we samen met hun vrienden te genieten van een heerlijke Duitse BBQ met bratwursten und….carib-bier!
Afgelopen weekend hadden we een reünie van diverse mensen die we afgelopen jaar ontmoet hebben. Anneke van de Beau had dit leuke samenzijn bedacht en wij hadden ons huis beschikbaar gesteld om de groep te ontvangen. Wat was het gezellig met de Beau, Fairy Queen, Twixx, Hullu Poro, Ariel, Lovis en Hanny van de Jonas. Iedereen had wat lekkers meegebracht en het was leuk om de verhalen van iedereen te horen. Zo kwamen we al weer een beetje in het zeilerssfeertje.
En nu….nu dromen we al weer een beetje over nieuwe oorden die te ontdekken zijn. Dream it, wish it, do it: Dit bordje zagen we bij vrienden op het toilet staan. Bij ons blijft het niet alleen bij dromen want eind van deze week gaan we naar onze Helena om verder te gaan met ons zeilavontuur.

5 Comments:

 1. Ha Ria en Peter,

  Tjonge jullie hebben wel geboft met het weer afgelopen periode in Nederland.
  Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid afgelopen zaterdag.
  We gaan jullie weer volgen via de website.
  Een behouden vaart.

  liefs van Cees en Anneke

  p.s. In totaal hebben we 125 kilo appels weggewerkt voor de cider. Nog een hele
  klus.

 2. Goede reis naar Curaçao gewenst waar de Helena ongeduldig op jullie ligt te wachten.
  Met spanning kijk ik uit naar het vervolg van jullie reisavonturen!
  Veel succes en veel plezier gewenst en een behouden vaart.

 3. Alvast een goede afvaart toegewenst!

 4. Dag Ria en Peter,
  Was super om jullie te spreken. Wij wensen jullie een hele fijne tijd toe en een behouden vaart terug naar Nederland.
  Een hartelijke groet uit ons vakantiestekje aan het Gardameer.

  Hans en Ellen

 5. Hallo Ria en Peter,
  Wat gaat de tijd snel.
  Heel veel plezier weer en een hele goede reis einde van de week.
  groetjes Thea

Comments are closed