De voorbereidingen

vertrekkersdag 15-11-2014

Zoals alle vertrekkers zijn ook wij druk bezig om onze reis voor te bereiden. Het lijkt wel of je er elke dag mee bezig bent. Wat komt er allemaal wel niet bij kijken? Dit kun je heel mooi lezen op alle blogs die andere vertrekkers bijhouden, daardoor kijk je ook elke keer weer anders naar waar je zelf mee bezig bent. Maar dit houdt ook in dat onze todo-lijst constant langer wordt i.p.v. korter. Tegen 1 ding dat je kunt afstrepen komen er weer 3 bij.

To do list Helena

Het is straks gewoon een kwestie van lijntjes los gooien en gaan en wat niet af is moet onderweg maar gebeuren.
Afgelopen november zijn we naar de vertrekkersdag geweest in Eemnes. Hier hebben we diverse workshops gevolgd en kennisgemaakt met andere zeilers die dit jaar vertrekken. Het grappige is dat je deze mensen straks onderweg weer ergens zal tegenkomen en dat het een soort “familie” op het water van je wordt.
Het is erg leuk om zo met van alles en nog wat bezig te zijn: Geweldig als je ziet dat de watermaker het doet en het water nog te drinken is ook!!
En Peter mag straks lekkere visjes gaan vangen, ik zal ze fileren. Daar heb ik namelijk een super gezellige cursus voor gedaan in Katwijk.
Volgende week naar Boot Düsseldorf om naar zonnepanelen te kijken, nieuwe zwemvesten te kopen etc. En zo zijn we dus al lekker op weg om in juli te vertrekken.

IMG_3753 IMG_2406

Comments are closed