Bon Bini Bonaire

 

FB_IMG_1468369335010 FB_IMG_1468369352762 DSC04808

DSC04809 received_10202076365546119 DSC04811

Nadat Patrick en Marloes vertrokken zijn, gaan wij hard aan de slag. Peter bouwt de apparatuur in die ze vanuit Nederland hadden meegenomen en ik kuis de boot (zoals de Belgen dat zo mooi zeggen). Ondertussen houden we het weer in de gaten, want we willen eigenlijk nog wel een uitstapje naar Bonaire maken. Maar voorlopig blijft er teveel wind staan.
Niet getreurd er zijn nog genoeg andere leuke dingen te beleven. Zo zijn we aan Spaanse les begonnen. Elke dinsdagmiddag voor het happy hour geeft een pittige jongedame ons les. Adriana heeft er flink de vaart in zitten en voor we het weten kunnen we ons voorstellen in het Spaans, kennen we het alfabet en kunnen we tellen, de tijd vragen en weten we het verschil tussen el chico en la chica.
Op donderdagavond sluiten we aan bij de schippersmaaltijd in restaurant de Pier en zondags hebben we natuurlijk de bbq op het strand. Het wordt daar steeds gezelliger. Er komen elke keer meer mensen bij, met allerlei eigen ideeën over een bbq. Zo zorgt Dominique van de True Blue voor het aperitief en brengt een drijvende bar mee met bubbeltjes wijn en glazen. Ton, haar man, gaat hiervan opnames maken met een drone. Dat had uiteindelijk nog wel wat voeten in aarde: Na de eerste mooie opnames gemaakt te hebben ging de drone er vandoor, omdat de batterij op was en daardoor onbestuurbaar. Wij met zijn allen er achteraan om hem te vinden, maar helaas, hij was nergens meer te zien. Tot wij iemand zagen staan zwaaien: hij had de drone het water in zien plonzen. Dus Ton zijn duikspullen opgehaald en Gary van de Jadean ging ook met duikspullen aan mee zoeken. Peter bracht ze met de dinghy naar de plek waar hij voor het laatst gespot was. En na een zoektocht werd hij net voor het donker gevonden. Wat een geluk zeg!!
In de loop van de week lijkt het weer wat rustiger te worden en we besluiten op dinsdag uit te gaan klaren. Na de Spaanse les maken we de boot klaar om naar Bonaire te zeilen. Nu is de afstand daar naartoe niet zo groot, maar je hebt de wind pal op de neus en daarbij nog een knoopje of 2 stroom tegen. We zijn daarom op woensdag al vroeg vertrokken. Gelukkig kwam het anker er gewoon uit en was, na die 7 weken op een en dezelfde plek, niet helemaal vastgegroeid. Aan de lijnen en ketting hingen wel allemaal plantjes. Na een prachtige zeildag lagen we om 15.30 u. aan de mooring bij Bonaire. Precies op tijd om die avond mee te gaan naar de hamburgeravond, waar we gelijk lekker
veel zeilers konden ontmoeten.
IMG-20160716-WA0003 FILE0004 FILE0059

Inmiddels liggen we hier alweer een week en ik moet zeggen dat die week omgevlogen is. We gaan elke dag wel een tijdje snorkelen, want het water is super helder. Er wordt wel gezegd dat Bonaire een van de mooiste duik- en snorkelplekken ter wereld heeft en ik moet zeggen dat we al prachtig koraal en enorm veel verschillende vissen gezien hebben. Verder hebben we gezellig bijgepraat met de Jonas. Die hadden we al ruim 2 ½ maand niet gesproken en dan heb je elkaar echt weer veel te vertellen. Zij willen een ander bijbootje kopen en hebben die van ons eens uitgeprobeerd. Jakob vond hem erg hard gaan in vergelijking met die van hun, maar eigenlijk denken we dat zij een nog iets zwaarder motortje nodig hebben als ze de Pacific op gaan.
Ondertussen hebben we ook weer wat klusjes opgepakt: zo zijn we begonnen om de boot te poetsen en werkt Peter de kitnaden van het teakdek bij. En natuurlijk moeten ook hier gewoon boodschappen worden gedaan. Elke vrijdag en dinsdag rijdt er een busje naar Van Tweel/AH, waar wij gretig gebruik van maken. Hier spreek je gelijk weer andere zeilers en zo leer je steeds meer mensen kennen.
DSC04822 DSC04825 DSC04832

Vanmiddag gaan we met de dinghy naar Klein Bonaire om daar met de zeilersgemeenschap een gezamenlijke bbq te houden. Ook daar gaan we eerst weer snorkelen en daarna checken we wie de lekkerste dingen op de bbq heeft liggen. Daar worden we natuurlijk gelijk vriendjes mee haha.
Voor morgen hebben we een auto gehuurd. We gaan dan samen met Hanny en Jakob het eiland verder verkennen.

3 Comments:

 1. Mensen wat hebben jullie toch een ongelooflijk mooi leven daar in het Caribisch gebied. Jullie varen van het ene feesteiland naar het andere 🙂 Waarom blijven jullie daar niet gewoon? Maar jullie doen er ook leuke en nuttige dingen heb ik eerder al een keer gelezen.
  Zelf heb ik ook een fijn feest achter de rug: Nijmeegse Vierdaagse. Heerlijk!
  Tot ziens.

  • Dag Dick, de 100ste Vierdaagse meelopen. Dat is een bijzondere gebeurtenis. Wat een topprestatie!! Hoe vaak heb je hem nu gelopen? Als je hier 40 of 50 kilometer loopt, val je bijna van het eiland af. Haha. Groetjes Ria

 2. Ha Ria en Peter, wat heerlijk klinkt dat allemaal weer. Ik zie het voor me en voel heimwee naar dat heerlijke leven!
  Lijkt me ontzettend leuk om jullie straks weer te zien als jullie in Nederland zijn. Ik hoop dat het lukt om een datum te prikken, samen met de Beau, Lovis, Long John Silver en de Ariel.
  Heel veel plezier daar!
  Lia en Remco

Comments are closed