Kleurig Curaçao

DSC04514 DSC04515 DSC04518 DSC04539 DSC04555 DSC04568

En zo zijn we al weer bijna 2 weken op Curaçao. We hebben al een aardige indruk hoe het leven hier de komende maanden zal zijn. We blijven namelijk ongeveer 5 à 6 maanden op Curaçao met  af en toe een zeiltochtje naar Bonaire. Het orkaanseizoen duurt namelijk dat aantal maanden en dan wil je in een veilig gebied verblijven. De laatste orkaan die over de ABC-eilanden kwam was in 1877, dus dit lijkt ons een prima plek om het orkaanseizoen uit te zitten. Van die 5 maanden zal de Helena 2 maanden in een jachthaven liggen, omdat wij dan naar Nederland vliegen.
Afgelopen weken hebben we gebruikt om het eiland een beetje te verkennen. Vooral van Willemstad zijn we erg onder de indruk: de kleuren, de mensen, de gebouwen en natuurlijk de terrasjes. We gaan daar dan ook regelmatig heen, al is het alleen maar om lekker fruit bij de floating market te kopen. We hebben ook een foto-wandeling door de wijk Otrabanda gemaakt, met al zijn prachtig gerestaureerde herenhuizen.
Samen met de Blue Spirit hebben we een auto gehuurd om een eerste indruk van de rest van het eiland te krijgen. De mooie plaatsen gaan we dan later nog een keer uitgebreid bekijken. We willen in ieder geval nog terug naar het Nationale park Sheta Boka en ook de baaien Grote en Kleine Knip hebben indruk gemaakt. Verder zijn we bij St. Willibrordus gestopt om de pelikanen te spotten die daar leven in het zoutmeer.

DSC04576 DSC04583 DSC04589 DSC04598 DSC04600 DSC04601 DSC04606 DSC04614 DSC04622
Ook kwamen we bij een baai waar we liever niet alleen willen ankeren. Dat is de Santa Martha Baai. Op zich een prachtige baai, maar als je bij het strand komt ziet het er desolaat uit. Er staan diverse hotels die volkomen kaal geplunderd zijn. Alles ziet er vervallen uit en overgroeid met onkruid. We hebben aan een paar mensen gevraagd, waarom het er zo uit zag en kregen te horen dat het om de een of andere ruzie zou gaan (drugs?) en dat er al wel projectontwikkelaars waren geweest die het wilden opknappen, maar er uiteindelijk toch geen heil in zagen. Zonde van deze prachtige plek.
Afgelopen vrijdag is Carmen aangekomen. Gezellig, nu kan zij ook een weekje meegenieten van ons leventje hier. De komende dagen waait het hard, maar het lijkt erop dat het dinsdag en woensdag wat minder wordt en dan willen we naar Klein Curaçao zeilen.
Elke dag rijdt er een busje naar een grote supermarkt, welke wij al een keer met René en Brigit genomen hebben. Morgen mag Carmen er ook kennis mee maken. Dan zullen we wat lekkere dingetjes gaan inslaan om mee naar Klein Curaçao te nemen.

DSC04522 DSC04574 DSC04623
Op 1 Juni mochten we ons laatste cadeau van Joke en Arianna uitpakken. We hadden met ons afscheidsfeestje een grote tas met 12 pakjes van ze gekregen en elke maand keken we er naar uit om te zien wat ze nu weer bedacht hadden. Maar dit laatste pakje houdt ook in dat we bijna een jaar onderweg zijn. In de periode dat we op Curaçao zijn, zullen we gaan bedenken hoe we het volgende jaar gaan invullen. Maar een ding is zeker, we missen onze familie en vrienden en kijken er naar uit om deze zomer een periode naar Nederland te gaan en onze reis zal niet langer dan de 2 jaar duren die we ervoor uitgetrokken hadden. Maar er is nog teveel te ontdekken om nu al definitief terug te gaan.

5 Comments:

 1. Als jullie nog een jaartje blijven en niet de Pacific opgaan, rek dan zeker minstens een maand uit voor Kuna Yala / San Blas. Dat is echt ongelofelijk mooi, zonder twijfel het mooiste dat wij op de Atlantic gedaan hebben en we zouden er graag veel langer gebleven zijn.
  Geniet van Curacao maar Bonaire is absoluut ook de moeite waard!

  Groetjes vanop Hiva Oa,
  an & ivan

 2. Gefeliciteerd met jullie trouwdag. Wat een heerlijke plek om die te vieren en wat fijn dat jullie jongste er bij is.
  Groetjes, Ans.

 3. Hans van de Weerd

  Hoi Ria en Peter,
  Wat en mooi verhaal weer. Marga en ik zijn ook 2x op Curacao geweest. Logeerden toen bij hotel Villa Beach, ook een heel mooi plekje. Je moet zeker naar Bonaire gaan is een heel mooi eiland. Geniet nog van jullie verblijf daar.

  Groetjes,

  Hans & Marga

 4. Bedankt voor de mooie foto’s van Curaçao. Wil er altijd nog een keer naar toe maar eigenlijk hoeft dat nu niet meer dankzij de foto’s en de beschrijving die jullie van het eiland gaven 🙂
  Veel plezier daar verder en wellicht tot ziens in Barneveld straks.

 5. Henk en Thea Top

  31 jaar getrouwd! Van harte gefeliciteerd! Geniet van elkaar, van de reis en van de tijd met Carmen.
  Groetjes uit Barneveld van Henk en Thea

Comments are closed