The rain in Spain

Combarro Combarro Combarro
Het plan was om van Isla de Arosa door te gaan naar Isla Ons. Dit is een van de eilanden voor de Ria’s waar je speciaal een vergunning voor moet aanvragen om te ankeren. Dit dus netjes via het internet gedaan, alleen bleek bij het uitvaren van de Ria dat het steeds mistiger werd. We zagen via de AIS dat de Ikiro ook niet naar de eilanden ging, maar Ria de Pontevedra in voer. Even via de marifoon gevraagd of het zicht daar wat beter was en uiteindelijk ook die Ria in gevaren. We zijn helemaal achterin gaan liggen om zo min mogelijk “swell” te hebben en zijn bij Combarro voor anker gegaan. Combarro is een pittoresk plaatsje, maar wel wat toeristisch. Het gebouwtje op de linker foto zie je hier overal. Vroeger werden ze gebruikt om aardappelen en mais in op te slaan. Nu meestal meer als een soort schuurtje, waar je dus prima de was onder kunt drogen. Op de middelste foto zijn mensen schelpdieren aan het zoeken. Dit doen ze met laag water. Volgens mij een hele klus en best wel koud, als je nagaat dat ook hier het water niet warmer dan 15 graden is. Het weer is niet erg best en er kwam steeds meer wind, dus uiteindelijk besloten om ‘s avonds toch maar in de haven te gaan liggen. De dagen erna lijkt het weer wat rustiger te worden en door naar Sanxenxo.

DSC00942 DSC00949 Isla Ons
Hier gaan we met rustig weer voor het strand van deze drukke badplaats voor anker. Het anker houdt na drie pogingen en we liggen er prima. ‘s Avonds krijgen we echter weer een hoop deining en ik word een soort van zeeziek achter ons anker. We slapen dan ook niet al te best.
Dan toch maar door naar Isla Ons. Opnieuw vergunning aangevraagd en daar naar toe gevaren. Als we daar willen ankeren worden we door een visser gevraagd wat verderop te willen gaan liggen. We begrijpen eerst niet goed waarom, maar later komt een andere visser zijn lijn met krab/kreeften-potten binnenhalen. De lijn blijkt helemaal rondom onze boot te liggen en als we dus op de eerste plek waren gaan liggen, dan hadden we er bovenop geankerd. We zijn voor het eerst met onze bijboot op het strand geland en hebben er lekker rondgewandeld. Het plan was om het eiland de volgende dag beter te gaan verkennen. Echter…… ook hier kwam weer een enorme deining te staan. Die ochtend was het niet meer mogelijk om aan land te gaan. Na de zoveelste nacht slecht geslapen te hebben, hebben we besloten om zover mogelijk Ria de Vigo in te varen om daar een rustig plekje op te zoeken. Op het plekje waar we wilden ankeren bleek een nieuw haventje te zijn gekomen. Dus dat ging even niet. Uiteindelijk in de marina van San Adrian de Cobres de havenmeester aangesproken en het bleek dat we daar voor 15 euro per nacht konden liggen. We hebben het nog nergens zo goedkoop meegemaakt en er blijkt nog een toprestaurant bij te zijn ook (dus overall weer net zoveel kwijt, alleen wel super gegeten;-)).
San Adrian San Adrian SSB inbouwen
Vanochtend in dit piepkleine plaatsje naar de kerk geweest. Maar wat een verschil met 3 weken terug. In Santiago waren denk ik wel meer dan 1000 kerkgangers. Hier waren er niet meer dan 75, waarvan opvallend het grootste deel vrouwen waren. En nu zit ik dan een blogje te schrijven, terwijl Peter de ssb-radio aan het inbouwen is.

3 Comments:

 1. Hallo Peter en Ria,

  Hopelijk wordt het weer snel beter.. Goede reis!
  Groetjes uit het ook al regenachtige Barneveld

 2. Wat goed dat jullie zo goed de Ria’s verkennen, een prachtig gebied. Wij zijn destijds ook nog naar Islas Cies geweest, maar dan moet er geen swell staan.
  Gr. Cees

 3. hallo Ria en Peter, leuk jullie belevenissen te lezen. Nog heel veel plezier!!
  Groetjes Thea

Comments are closed