Zuid Engeland, het vervolg…..

IMG_3691 IMG_3687

 

Zo gaan we van de ene naar de andere rivier. Van Fowey naar Salcombe en Dartmouth en overal is wel wat te beleven. Het zijn allemaal echte watersportplaatsjes en toen wij bijvoorbeeld in Salcombe waren was daar net de regatta week begonnen. Qua wedstrijdvelden doen ze daar beslist niet moeilijk, die kunnen best tussen de geankerde boten door, wat veel spectaculaire beelden opleverde en wij zaten eerste rangs!!

IMG_3680 IMG_3700

 

Als je ergens geankerd of aan een mooring ligt, dan ga je meestal met je bijbootje naar de kant. Probeer hem maar eens terug te vinden als je even een biertje hebt gedronken.

IMG_3703 IMG_3710

 

Na alle rivieren zijn we weer terug op vertrouwd water. De Solent ligt tussen Zuid Engeland en het eiland Wight. Je vaart dan langs de Needles en de eerste nacht lagen we in Yarmouth tussen de palen en vlak bij de veerpont. Op zaterdag zijn we Patrick gaan ophalen in Southampton, hij vaart de komende week met ons mee. We hadden bedacht dat het wel leuk zou zijn om hem mee te nemen naar Newtown River om daar voor anker te gaan. Zo konden we al een mooi tochtje zeilen en daar lig je normaal prachtig. Nu is het deze week “Cowes Week” en zijn er op de Solent heel veel zeilwedstrijden. In Cowes zelf kun je hierdoor niet liggen en iedereen zoekt daarom een andere ligplaats. Ofwel: Newtown River overvol, dan maar door naar Yarmouth, ook vol dus. Ja wat doe je dan: De zeiltjes hijsen en een prachtige, maar stevige nachttocht (windkracht 4/5/6) naar Eastbourne. In totaal 91 mijl afgelegd op 1 dag!

IMG_3714 IMG_3719

solent

Comments are closed