Lekker eten op de rivieren

IMG_3607IMG_3612

Na met weemoed de Scilly’s te hebben verlaten, gaan wij verder met onze tocht naar de zuidkust van Engeland. De eerste plaats die we daar aandoen is Falmouth, waar wij een prima vishandel ontdekken en ik gelijk een nieuwe receptje kan uitproberen. Portobello met gebakken coquilles en citroenmayonaise (yammie).
Het weer wordt wat minder en op aanraden van Riet en JP van de Shaula varen we verder de rivier de Fal op, waar we aan een steiger gaan liggen. We liggen daar midden in de natuur en heerlijk beschut.

IMG_3614IMG_3616

We pakken hier vandaan het bijbootje om naar Truro te gaan. Dit is de meest zuidelijke stad van Engeland. Je moet dit wel goed plannen, omdat de rivier bij eb helemaal droog valt. Midden in de stad leggen we aan en toevallig blijkt hier een outdoor winkel te zijn. Mijn wandelschoenen hebben het inmiddels echt begeven, dus dit is een mooie gelegenheid om een paar nieuwe te kopen.

IMG_3629 IMG_3635

Het zuiden van Engeland heeft veel mooie rivieren en de volgende die we aandoen is de Fowey. Ook hier gaan we in eerste instantie wat verder de rivier op om beschut te liggen.
‘s Avonds is het plan om een keer uit pak en blik te koken, maar als we zien dat een paar Franse jongetjes diverse makrelen naar boven halen, gooien wij ook een hengeltje uit. Binnen de kortste keren heb we er 5 gevangen. De kleinste gooien we terug en de andere 4 gaan de pan in. Dus zeer onverwachts lekkere verse vis op ons bordje.
Nadat wij de volgende dag aan een mooring zijn gaan liggen, besluiten wij te gaan lunchen bij de Royal Yacht Club, waar wij met onze neus in de boter vallen. Ze hebben namelijk een speciale lunch ter gelegenheid van de Parade of Sail. Onder het genot van een glaasje wijn bekijken we de klassieke scheepjes die langs varen.
Onderstaande foto’s zijn van de rivier waar sinds vanochtend ook een cruiseschip ligt. Deze manoeuvreerde vlak achter ons langs om daar voor anker te gaan.

IMG_3647 IMG_3656

Comments are closed