Het gat gevuld

DSC03831 DSC03835 DSC03836

En daar gingen ze weer….De 2 weken met Sabine en Hugo vlogen om en wat gaan wij nu dan doen? Voorlopig komen er geen gasten aan boord en wij moeten dus ons “gewone” leventje maar weer gaan oppakken. En voor je het weet zijn we alweer anderhalve week verder. Het gat waar we in vielen werd snel weer opgevuld met bevoorraden van de Helena (het was erg eb in de boot, wat betreft bier, fris, wijn en snoeperijen), klussen doen, wassen etc.
Peter heeft onder andere een nieuwe startaccu aangeschaft, wat al een project op zich was. Bij het autobedrijf waar hij langs ging zeiden ze geen accu’s op voorraad te hebben, dus niet willen verkopen……? Uiteindelijk toch maar de wat duurdere accu bij Budget Marine gekocht. Ook heeft hij de 12-volts bedrading verbeterd.
De boodschappen hebben we met het boodschappenbusje gedaan die vanuit Prickly Bay langs de bank en allerlei supermarkten gaat. Waar we het bier(Caribe) wilden aanschaffen waren ze door alle Caribe-jes heen. Gelukkig zaten er een paar live-aboards in het busje en die konden ons precies vertellen waar we het goedkoopste bier konden kopen en dat bleek bij de Marina-winkel in Prickly bay te zijn, dus daar gelijk maar 4 treetjes bier aangeschaft. We waren er namelijk al achter dat St.Vincent and the Grenadines stukken duurder zijn dan Grenada. Het was nu even de kunst om zoveel mogelijk te bevoorraden zodat we daar later profijt van zouden hebben.
We wilden graag weer aansluiten bij de Jonas en Blue Spirit en we hebben een paar dagen stevig door gezeild.
Tijdens onze tussenstop bij Carriacou kwam er een local langszij die ons graag oesters wilde verkopen. We spraken een prijs af en hij zou ze de volgende ochtend om 9.00 uur komen brengen. Hij was er al voor die tijd met een stapel oesters. Ik vond ze wel wat klein, maar hij zei dat ik er dan wel 1 ½ dozijn voor hetzelfde geld zou krijgen en hij wilde ze ook voor ons openmaken. Dat leek mij niet zo’n goed idee, maar hij stond erop om toch minstens 6 oesters te openen. En ik kreeg ze er gratis bij. Oke dan, dit hield wel  in dat wij die ochtend al om 10.00 uur aan de oesters zaten maar ze smaakten heerlijk.  ’s Avonds hebben we de rest opengemaakt en onder het genot van een glaasje witte wijn opgegeten.
We liggen nu samen de Jonas en de Blue Spirit in de Admiralty Bay van Bequia.
DSC03839 DSC03855 DSC03843 DSC03844 DSC03848 DSC03849
Gisteren hebben we een toertje over het eiland gemaakt met Jakob, Hanny, Rene en Brigit. Ramzey, onze gids wist ons met veel humor over Bequia te vertellen. Hij nam ons mee naar een winkel met allemaal modelscheepjes, waar hij trots liet zien welke hij gemaakt had. Tevens gingen we langs een opvangcentrum voor schildpadden. Hier proberen ze zoveel mogelijk schildpadden groot te brengen om na 4 jaar terug in zee te zetten. In plaats van 1 op de 3000 overleven nu 1 op de 300 schildpadden het. Vol passie vertelde de grondlegger van dit centrum over hoe ze dat doen.
DSC03869 DSC03873 DSC03876
Die avond hebben we in plaats van een sundowner  de cobb (bbq) aan boord van de Helena ontstoken en gezellig samen gegeten. Iedereen had wat mee gebracht en Hanny en Brigit hebben samen de afwas gedaan, dus voor mij was het een makkie: alleen een salade gemaakt, een italiaans broodje gebakken en iedereen van drank voorzien.
Komende week blijven we in deze baai liggen en hij staat in het teken van de Bequia Easter Regatta. Peter en ik hadden ons aangemeld als vrijwilligers bij deze regatta. Voor mij hadden ze helaas geen plekje, maar Peter gaat mee op de boot van de wedstrijd-commissie. Vanochtend is hij al wezen kennismaken met de wedstrijdleider en vanavond is er een instructiebijeenkomst voor de vrijwilligers. Ik ga denk ik toch maar even mee om te horen of ze mij toch niet ergens kunnen inzetten. Voor de liefhebbers: www.bequiaregatta.com

4 Comments:

  1. Ziet er allemaal weer heel gezellig uit. Veel plezier bij de Regatta en het kijken ernaar.

  2. Hoi Ria en Peter, ik lees jullie berichtjes niet elke keer hoor…. Daar wordt ik veel te jaloers van! Haha. Klinkt super, geniet ervan!
    Groetjes Thea

  3. Je bent natuurlijk welkom bij de Almere Regatta als VW-er!!!

Comments are closed