The Scilly’s, een paradijsje in de oceaan

 

 

IMG_3497IMG_3510IMG_3485IMG_3500

De Scilly eilanden zijn toch wel een uniek stukje paradijs op deze aarde. Ze bestaan uit in totaal 56 eilandjes, waarvan er maar 5 bewoond zijn. Het ligt in de Atlantische Oceaan net voorbij Landsend. Wij hebben 3 van de bewoonde eilanden bezocht. Ze waren alle drie heel verschillend. Boven een impressie van St. Mary’s: dit is een vrij authentiek eiland met leuke stadjes met kleine straatjes, gezellige restaurantjes en diverse winkeltjes. Verder is hier de enige pinautomaat van de hele eilandengroep. Dit is beslist belangrijk omdat bijna alles contant betaald moet worden! Om een deel van het eiland is nog een oude vestigingsmuur en hier staat een kasteeltje wat inmiddels als hotel/restaurant dienst doet.

IMG_3558 IMG_3554 IMG_3524 IMG_3520

Van St. Mary’s gingen we naar St. Martin’s: dit eiland is een en al natuur. Prachtige witte stranden, super blauw blauw water en zoals je kunt zien geweldige wandelpaden (vaak tussen de varens door). Alles wat je hier kunt kopen is ecologisch verantwoord en er staan diverse kastjes waar je lekkere aardappelen en courgettes e.d. kunt kopen. Je doet dan gewoon wat geld in een bakje. Er is hier een wijngaard, waar we natuurlijk even een flesje witte wijn hebben gekocht (die smaakte prima). Dit eiland is wel een stuk kleiner dan St. Mary’s er wonen bijvoorbeeld maar 110 personen op dit eiland. Wij lagen met onze boot in de baai die je hierboven ziet. En jullie vragen je natuurlijk af hoe het was om in dit blauwe water te zwemmen? Nou, dit was adembenemend. Zowel figuurlijk als letterlijk. Het water is namelijk prachtig helder, maar de temperatuur was maar 14 graden.

IMG_3574 IMG_3573  IMG_3584IMG_3575

Als laatste gingen we naar Tresco. Eerst gingen we voor anker bij New Grimsby. Het ging ‘s avonds echter heel hard waaien en doordat dit tegen de stroom in was, begonnen alle boten te draaien en vonden wij het niet veilig genoeg daar. Dus we gingen laat die avond terug naar St. Martin’s, omdat we wisten dat we daar wel goed beschut zouden liggen. De volgende dag het opnieuw geprobeerd, maar dan bij Old Grimsby aan de andere kant van het eiland. Hier was nog een mooring vrij en daar hebben we prima aan gelegen. Dit eiland is een groot vakantie park. Alles is netjes aangelegd en er zijn enorm veel vakantiehuizen. Verder is hier een prachtige kloostertuin, die erg bekend schijnt te zijn.
De foto hier links boven is van Hangman island. De galg die hierop staat is in vroegere jaren gebruikt. Volgens The Shell Channel Pilot wordt hij tegenwoordig alleen nog door schippers gebruikt, waarvan de crew het geduld van de schipper tot het uiterste getergd hebben. (dus pas op mannen)

Comments are closed