Above and below sea level

DSC02131 DSC02155 DSC03756

Above sea level

Als je naar onze paspoorten kijkt, dan lijkt het alsof we enorm veel gereisd hebben afgelopen 2 weken. Hier is bijna elk eilandje een opzichzelfstaand land, waarbij je zowel bij in- als uitklaren een nieuwe stempel krijgt. Dit is een hele procedure met veel papierwerk, wat in onze Nederlandse ogen een stuk effectiever zou kunnen. Maar als je dan eenmaal dat stempeltje hebt, dan kan je prachtige plekken bezoeken.
Zo genoten we bij Tobago Cays van prachtige bounty witte stranden met palmbomen en uitzicht op helder blauw water.
DSC02047 DSC02211 DSC02204 DSC02210 DSC02183 DSC02234
Op Union Island bezochten we een havenplaatsje met openlucht markt. Hier kregen Hugo & Sabine een echt kijkje in het zeilers-leven van Ria & Peter. Zij zijn al zeer ervaren in het verkrijgen van locale vruchten, om vervolgens mee te koken aan boord. Tevens hebben we op Union Island bij Chatham Bay gelegen. Hier hebben we een behoorlijke klim de berg op gemaakt. Onderweg mooie uitzichten en een landschildpad gezien. Toen we net besloten terug te keren naar de Helena, zagen we een slang wegglibberen. Om deze reden bergafwaarts maar stevig de pas erin gezet, om snel weer op het strand te komen.
DSC02258 DSC02259 DSC02262 DSC03792 DSC02286 DSC03775
Aan het eind van onze trip hebben we een rondreis met het busje van ‘Shademan’ over Grenada gemaakt. Hierbij bezochten we onderweg een kruidentuin. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel kruiden op Grenada in het wild groeien. Je herkent veel van de geuren en smaken van ingrediënten die in Nederland uit een potje komen. Er zaten ook nieuwe smaken bij zoals het vruchtvlees om de cacaopit. Naast kruiden is Grenada bekend om zijn rum. We hebben een van de oudste rum distilleerderijen bezocht waar grotendeels alles nog handwerk is. Aansluitend ook wat rum mogen proeven, dit was wel erg sterk! Naast deze activiteiten nog lokaal gegeten, een waterval bezocht en door St. George gereden. ‘s Avonds voor het laatst gezamenlijk gegeten met heerlijke pizza lobster.

Below sea level

Het belangrijkste steeds terugkerende onderwaterthema was: “hoe ligt het anker”. Want wat hebben we bij mooie plaatsen geankerd. Het water was vaak zo helder dat je het anker 5-10 meter diep zonder moeite kon zien liggen. Al snel hadden Hugo & Sabine dan al door dat een duikcursus echt niet nodig was. Snorkeltje op, flippers om de voeten en een oud T-shirt aan en de wondere water wereld ging voor je open. Het toppunt was ook hier bij de Tobago Cays. In de animatiefilm “Finding Nemo” worden zeeschildpadden neergezet als totaal relaxte, nonchalante wezens. Dit klopt ook echt! Ze grazen rustig over de bodem terwijl jij er op soms nog geen 2 meter boven zwemt.

FILE0025 FILE0026 FILE0016 FILE0049 FILE0036 FILE0038

Met de Go-Pro hebben we dan ook super mooie opnames kunnen maken. Ook bij het rif is een bijzonder onderwaterleven. De planten, de algen en het koraal in al zijn pracht en praal zorgt ervoor dat er onwijs veel soorten vissen zwemmen. Deze vind je in allerlei kleuren, vormen en grootte. Tel er bij op dat dit ligt in mooi wit zand tussen grote schelpen en zee-egels en je maakt dit spectaculaire beeld compleet. In Chatman Bay waren de ingrediënten iets anders. Ook hier was het een bijzondere ervaring. Hier waren reuze zeesterren te zien en was het onderwaterlandschap ruiger. Het vis aanbod bleef hier onverminderd groot. Nu we het toch over vis hebben. Sabine wilde dolgraag zelfgemaakte sushi eten. Daar moet je alleen wel eerst tonijn voor vangen. Hoe grappig is het dan dat na een uur of 4 vissen door Peter en met name Hugo het resultaat nul was. Sabine haar hengel 5 minuten uit heeft staan en direct haar tonijn binnen hengelt. Hij was zo groot dat we er 1 dag heerlijke sushi van hebben kunnen eten en zelfs voor dag 2 er nog 4 prachtige tonijn biefstukken overbleven.

DSC02178 DSC02198 DSC02120
Tot slot hebben we nog een paar prachtige sunsets gezien. Oftewel ‘de zon in de zee zien zinken’. Deze komt van boven zee niveau en eindigt er onder. Stiekem zijn wij erg jaloers dat dit het leventje van Peter & Ria zal zijn de komende 1,5 jaar.

Groetjes de gastbloggers,
Hugo & Sabine

IMG_20160308_164629757 (600 x 337)

Comments are closed