Honeymoon

DSC03714 DSC02036 DSC03719

Vol verwachting keken wij uit naar de komst van het happy couple, Sabine en Hugo, die bij ons aan boord voor hun honeymoon komen. De hut wordt klaargemaakt en op de deur prijkt een groot hart met Honeymoonsuite. Van Hanny en Jakob kregen we nog wat andere hartjes en daarmee hebben we de hut nog romantischer gemaakt. Zondag zouden ze ’s avonds aankomen. Sabine sms-te al dat ze graag een hapje mee wilden eten. Natuurlijk kan dat en ook al had het vliegtuig een uur vertraging, rond 23.00 uur kon Peter ze bij de dinghysteiger ophalen en maakte ik de maaltijd klaar. Wij vroegen ons wel af waarom ze op dat tijdstip wilden eten en het bleek dat ze geen tt$ hadden kunnen pinnen op het vliegveld en daardoor konden ze niets te eten kopen. Ze hadden de hele dag alleen een paar koekjes en dropjes op en de maaltijd ging er dan ook prima in. We hadden elkaar zoveel te vertellen dat het in een keer 1.30 uur was. Normaal liggen wij er al om 22.00 uur in, dus snel naar bed en de volgende ochtend maar lekker rustig aan doen.
Sindsdien zijn we via Carriacou, waar we konden uitklaren, naar Union Island gevaren, waar we konden inklaren voor St. Vincent en de Grenadines. En nu liggen we bij Tobaco Cays en elke keer heb ik het liedje in mijn hoofd: Heaven, this must be Heaven van Louis Armstrong en Ella Fitzgerald.
Het is hier adembenemend mooi. Blauw water in allerlei tinten, zover je kunt kijken. Witte stranden en schildpadden die om de boot zwemmen. Wat wil je nog meer tijdens je Honeymoon. En wij mogen meegenieten.
DSC02053 DSC02063 DSC03732 DSC03748 DSC02102 DSC02062
Eigenlijk had ik Sabine en Hugo sushi beloofd, maar het lukte niet een tonijn te vangen en het viel op Union Island niet mee om verse tonijn te krijgen. We hadden een visser aangesproken en hij wilde wel kijken of hij het voor ons kon regelen. Eind van de dag kwam  hij langs. Helaas geen tonijn maar wel een enorme red snapper. Het was een prachtige vis, maar wel wat groot voor ons. Nou, dat was geen probleem hoor, we konden ook de helft wel kopen. Dat leek ons wel, maar in plaats van dat hij hem fileert, snijdt hij de vis zo door midden. Wat zonde van zo’n mooie vis!! Gelukkig kregen we wel de mooiste helft, die ik daarna alsnog gefileerd heb. We konden er 2 dagen goed van eten.
Het is ook wel handig dat we twee fysio’s aan boord hebben. Mijn rug zit nog steeds wat vast door de gekneusde ribbetjes. En Sabine heeft ze op het voordek voor me losgemaakt, met een uitzicht van blauw, blauw en nog eens blauw.
Vertel mij wat: dat klink toch allemaal als het paradijs op aarde….
DSC02086 DSC02095 DSC02108

11 Comments:

 1. Karin de Lange

  Hallo Peter en Ria,
  Leuk om te zien dat jullie van vertrekkers zijn veranderd in ‘zwervers’. Zo af en toe kijk ik even waar jullie zijn en zie dat jullie met volle teugen genieten. Ik geniet van jullie verhalen. Wij gaan volgende maand onze ‘status’ veranderen omdat wij dan vertrekken. Het duurt nog even voordat we komen waar jullie nu zijn. Wij gaan eerst naar de MZ. Heel veel plezier en zeilgenot! Groet Jeroen/Karin de Lange (zzm)

  • Wat leuk dat jullie nu echt gaan vertrekken. Geniet vooral ook van de voorbereidingen. Is de boot bijna klaar?
   Wat vooral heerlijk is dat we al 10 maanden zomer hebben. Verder hebben we al 4 maanden niet meer in een jachthaven gelegen. Helemaal selfsupporting qua energie en water. Het leven is zo heerlijk overzichtelijk. Groeten van Ria en Peter

 2. Heerlijk hè om je kids mee te laten genieten. Veel fijne momenten met elkaar. Gr. Cees en Anneke

 3. Annie & Hans Somberg

  Hallo Ria & Peter,
  De link naar jullie hebben we van Dick en Janneke gekregen. Zo te zien is dit wel ECHT genieten. Het is ontzettend leuk om jullie op jullie trip zo te volgen. Zo zie je zelf ook nog eens wat van de wereld. Nog heel veel geniet van jullie tour. Wij zouden het heel erg leuk vinden om op de hoogte te worden gehouden van jullie avonturen.

  Groeten
  Annie & Hans Somberg

  • Dag Annie en Hans, wat leuk dat jullie ons gaan volgen. Ik heb jullie email adres ingevoerd, zodat jullie automatisch een mailtje krijgen als er een nieuwe blog is geplaatst. Groetjes Ria en Peter

 4. Coby en Thijs

  Peter, Ria, Sabine en Hugo,
  Wat een prachtige beelden van jullie in de Cariben. Fijn dat alles zo relaxed gaat. Het varen, de jungle, zon, zee of strand wat een geweldige ervaring met al die plaatjes en verhalen. Douwe Bob heeft er zelfs een nieuw liedje over geschreven met de titel ”Slow down”. Sabine let op Hugo! Laat hem dat hoedje blijven dragen, want de zon kan vreemde dingen met je doen. Opgegroeid met zijn voetballetje, en dan nu die hengel in zijn hand… dan is er vast een (zonne)steekje los.
  Liefs, enjoy life.

  • Hoi Coby en Thijs, jullie zullen het niet geloven, maar Sabine en Hugo hebben vandaag een prachtige tonijn gevangen. Vanavond eten we dus sushi. Happy!! Xx Ria en Peter

 5. Veel plezier samen! Geniet er allemaal maar van.

 6. Mensen wat zijn jullie aan het genieten daar in die hemelse omgeving.
  Vergeet Barneveld maar met z’n kou en nattigheid.
  Ik kan jullie op Google Earth volgen en krijg en goede indruk van de prachtige eilanden die jullie vermelden. Mij geografische kennis gaat met sprongen vooruit.
  Ben benieuwd waar de reis verder heen zal gaan.

  • Dag Dick, we gaan deze week eerst weer richting Grenada omdat Sabine en Hugo daar vandaan terug vliegen. Daarna zul je wel lezen waar we zitten. Nu liggen we in Chatham bay. Groet, Ria en Peter

Comments are closed