River Breeze

DSC02822

Donderdag 14 januari waren we om 9.00 uur bij de uiterton. Bij de uiterton zit de ingang naar de Surinamerivier. Binnen 13 dagen zijn we de oceaan overgestoken, wat we zelf een hele prestatie vinden. We hadden eerst het plan om te wachten tot we stroom mee zouden krijgen, maar we waren die nacht al gaan bijliggen om niet in het donker aan te komen en hadden geen zin om eerst voor anker te gaan en later door te gaan. Dus tegen de stroom in naar Domburg, waar we nu aan een mooring liggen. De rivier ziet er heel anders uit dan verwacht. Het water heeft een bruine kleur, een soort koffie met melk en hij is ook veel weidser.
We waren blij dat we er waren, want zo’n laatste dag hakt er wel in. Je houdt je niet meer zo aan het wachtsysteem, waardoor je toch wel wat tekort aan slaap krijgt. Verder is het ook wel spannend om de rivier op te varen en alle tonnen te vinden die vrij ver uit elkaar liggen. Maar toen we eenmaal aan onze mooring lagen (met hulp van Gaby, de bedrijfsleider) hebben we de fles champagne laten knallen en rond 20.30 uur stortten we in en zijn we gaan slapen.
Vrijdag hebben Martien en Janny van de Double Dutch ons een lift gegeven naar Paramaribo, zodat we daar konden gaan inklaren. Dit ging super snel. We hadden gehoord dat dit vaak niet in 1 dag zou lukken, omdat je langs 3 instanties moet. Ook moet je zorgen dat je er netjes verzorgd uitziet, dus geen korte broek en open schoenen/slippers. Peter heeft een lange broek uit de mottenballen gehaald en ik heb een jurkje aangetrokken. Ik denk dat dit een goede keuze was, want wij hadden het in anderhalf uur voor elkaar. Daarna Martien en Janny weer opgezocht en onze eerste Djogo (1 liter Parbo bier) mogen nuttigen.
In het weekend is er volop bedrijvigheid in Domburg en omdat we eerst ook een beetje willen bijkomen van de reis hebben we pas vanaf maandag een auto geregeld om het land verder te gaan verkennen. Dan zullen er ook foto’s van het land en onze belevenissen volgen.
Doordat we nu weer internet hebben, kunnen we alle reacties op onze blogs zien. Wat geweldig leuk om zoveel berichtjes te krijgen, wat leven jullie allemaal mee zeg. Het blijkt nu wel dat ik de blogs niet alleen voor ons zelf schrijf, maar voor heel veel volgers. Bedankt allemaal voor de lieve reacties.
Nu zitten we bij de River Breeze, het barretje bij de haven te genieten van het vervolg op onze eerste Djogo en de sfeer te proeven van een Surinaams weekend.

Hieronder foto’s van de oversteek:

7 Comments:

 1. Een beetje jaloers zijn we wel. Fijn dat jullie er zijn in Suriname. Ga er heerlijk van genieten dan genieten wij mee via jullie foto’s en verhalen. Wij liggen nu voor anker bij Union island.

  liefs van Cees en Anneke

 2. Gefeliciteerd met het goede verloop van jullie avontuurlijke reis zover. Het is heel leuk jullie steeds te volgen en mee te beleven hoe het allemaal gaat aan boord. Wens jullie veel plezier in Suriname.

 3. Joke de Blecourt

  Top gedaan trouwens visje mooi gefileerd, haute cuisine zo te zien

 4. Hallo Ria en Peter.
  Gefeliciteerd met deze nieuwe milestone.
  Mooi visje gevangen zeg snaakte vast goed. Veel plezier in Suriname.
  Groet Ben

 5. Hoi Ria en Peter, gefeliciteerd! Wat een prestatie om in een kleine twee weken de oceaan over te steken! En leuk regelmatig een update te krijgen tijdens jullie oversteek.
  Blij weer vaste grond onder de voeten te hebben?
  Geniet van jullie verblijf in Suriname.
  We hebben vorige week bij Robbert en Brigitte met het team van The Fox en Six-Pack team een leuke BBQ gehad. Om 2015 af te sluiten en een start te maken van het zeilseizoen 2016.
  Wij gaan er met z’n tweetjes voor 2 weken even tussenuit en genieten van Zuid Afrika (ri Kruger en daarna ri Kaapstad e.o.).
  Groet vanuit een winters NL,
  Frank

 6. Top gedaan Ria en Peter. Mooie foto’s en relaxte reis dus. Geniet van t land en komen jullie nog richting Cariben of ga je door naar de andere kant (panama enzo).

  Grtz Leon, Marigo Saint Martin.

  • Dag Leon, het plan om een week of 2 in Suriname te blijven en daarna gaan we richting Cariben. We blijven daar waarschijnlijk een jaartje rondzeilen. Groet Peter en Ria

Comments are closed