Cabo Verde – Suriname dag 11

DSC02783Het is vandaag weer een stralende dag. Het wordt met de dag warmer. Je moet nu af en toe de schaduw van het zeil opzoeken, want in de zon is het echt te warm, ondanks dat er een heerlijk briesje staat.

Wat mij een klein beetje tegenvalt is dat je zo weinig beesten ziet op/in zee. We hebben op het hele traject nog geen dolfijn, walvis of schildpad gezien. Wel honderden, wat duizenden vliegende vissen. Afgelopen nacht hebben we er weer een stuk of 16 van het dek gehaald. Volgens mij zijn die beesten een beetje nachtblind, want overdag gebeurt dat niet. Wel zien we regelmatig vogels, waaronder de keerkringvogel met zijn mooie witte staart.

Ik had vandaag geluk: kapper Peter was aan boord en had zomaar tijd, zonder afspraak, om mijn haar te verven. Knippen wilde hij ook wel, maar dat toch liever niet. Ik kom straks met een net koppie in Suriname aan.

We hebben nog zo’n 300 mijl voor de boeg en als de wind het niet teveel laat afweten zouden we donderdag voor donker in Suriname kunnen zijn. Maar eerst maar eens zien, want er wordt een periode met zeer weinig wind verwacht en dan kan het zomaar een of twee dagen later worden. We houden jullie op de hoogte.

One Comment:

  1. Beste Peter en RIa , afgelopen zaterdag hadden we het etentje met ons Bubbels team. Je weet wel Dehler naast je op de H steiger. Iedereen heeft bewondering voor jullie mooie reis. Leuke verslagen. Goede vaart.

Comments are closed