Cabo Verde – Suriname dag 8 en 9

En zo gaan we gestaag verder, nog zo’n 600 mijl te gaan met een windje van rond de 12 knopen en een zee die nog steeds wat hobbelig is van de voorgaande dagen. ‘s Nachts trekt de wind altijd wat aan en zo af en toe hebben we een buitje. Het wordt ook steeds warmer en de oceaan heeft al een temperatuur van 26 graden.

In tegenstelling tot de Jonas en de Blue Spirit kruisen wij voor de wind af. De anderen varen melkmeisje (grootzeil aan de ene kant en fok uitgeboomd aan de andere kant) en kunnen dan een rechtstreekse koers varen. Wij gaan door het afkruisen sneller, maar leggen wel wat meer mijlen af. Ook vinden wij het zo comfortabeler, je rolt een stuk minder. Gisteren was echter de wind zo gedraaid dat ook wij rechtstreeks naar ons doel konden koersen.

Straks zal blijken wat de juiste keuze is geweest, maar zo als het er nu uitziet zullen wij als eerste Suriname bereiken. We liggen namelijk al 250 mijl voor op de Jonas en 500 mijl op de Blue Spirit, maar de BS is twee dagen later vertrokken. Helemaal eerlijk is dit vergelijk niet, want wij zijn de grootste boot en daardoor alleen al sneller.

One Comment:

  1. Woh het schiet al lekker op bij jullie. Gr van Cees en Anneke.

Comments are closed