Cabo Verde – Suriname dag 5 en 6

Wat voel je je nietig op zo’n enorme oceaan. Dagen zie je niemand, alleen de eerste dag en eergisteren een vrachtschip en gisteren zeiljacht Chirena uit Oostenrijk. Die hebben we gelijk maar even opgeroepen via de marifoon voor een praatje. Zij zijn onderweg naar Barbados. Een paar uur later zijn ze uit het zicht verdwenen.

Via de ssb-radio hebben we wel contact met andere schepen die onderweg zijn naar Suriname. Iedere avond om 21.00 uur utc hebben we een Nederlands netje en sinds kort ook een damesnetje om 9.00 uur utc. Erg leuk om van iedereen te horen hoe het aan boord gaat en het geeft het gevoel dat je niet alleen op die oceaan vaart ook al zie je bijna niemand.

En zo gaan de dagen over in de nachten en de nachten in de dagen, 3 uur op, 3 uur af. De nachten zijn adembenemend mooi. Een enorme sterrenhemel boven een door algen lichtgevende oceaan. De dagen zijn aangenaam met een temperatuurtje van zo’n 24/25 graden en een blauwe lucht met hier en daar een wolkje. De wind is inmiddels afgenomen naar 15 tot 20 knopen en we ploegen heerlijk door de golven. Zou dit nou het ritme zijn? Het ritme van de oceaan?

One Comment:

  1. Goed te horen dat de reis voorspoedig verloopt. Geniet er verder van. Wij gaan volgende week woensdag bij Flevomare luisteren naar Olav Cox (juist ja, van Ritme van de Oceaan).

Comments are closed