Cabo Verde – Suriname dag 3 en 4

We denderen als een speer richting Suriname. De wind blijft onverminderd 25 knopen en de snelheid blijft er daardoor goed in. We maken dagafstanden van meer dan 180 mijl!! Echter ook de golven blijven lekker (nou ja) doorgaan, maar de Helena houdt zich goed. De golven rollen er prachtig onderdoor en soms is een golf zo hoog dat we er met 10 knopen vanaf surfen. Een vriend van ons zei eens: zeezeilen is niet voor watjes. Nou die kunnen dan beter niet aan oceaanzeilen beginnen, want dat is Zeezeilen met de hoofdletter Z. Ook de bemanning houdt zich prima. De 4de dag allebei wat hoofdpijn, maar ik denk dat dat komt door het onregelmatige slapen. Het eten hebben we prima onder controle en wordt zoveel mogelijk samen gedaan. Maar het blijft lastig om binnen te zijn. Je wordt van hot naar her geslingerd en met eten koken liggen de groentes al naast de plank voor ze de pan bereiken. Gelukkig is de voorspelling dat de wind wat afneemt en waardoor het dan ook wat rustiger aan boord wordt. We zullen zien of dat zo is.

4 Comments:

  1. Spannend allemaal. Ik zou niet durven denk ik. Behouden vaart! en de beste wensen natuurlijk.

  2. Ben onder de indruk. Waar halen jullie de moed vandaan? Nee, niet voor watjes, dat is zeker. Sterkte verder op jullie natte en wilde pad en geniet ervan.

  3. Goed werk, nog een stopover in de cariben?

  4. Dick van Ravenhorst

    Lijkt me fantastische ervaring! Take care!!

Comments are closed