Volgend jaar steken we over

DSC02706 DSC02708 DSC02710
Het plan was om dinsdag of woensdag na de Kerst over te steken naar Suriname. Echter soms zit het mee en soms zit het tegen. Wij hebben sinds enkele weken problemen met het electrische toilet. Peter heeft hem provisorisch gerepareerd, maar er echt op vertrouwen dat hij het zou blijven doen deden we niet. We hebben geprobeerd om in Mindelo een handmatig toilet te bestellen, maar dat zou een week of 5 gaan duren. Nu hoorden we dat de Blue Spirit vanaf Gran Canaria naar Mindelo zou komen en in Las Palmas kun je bijna alles voor de boot kopen. Dus geïnformeerd of zij er een aan boord wilden meenemen en ja hoor gelukkig deden ze dat. Wij zaten dus met smart op ze te wachten en toen Brigitte en Rene aankwamen in Mindelo hebben we gelijk het toilet met de dinghy opgehaald en is hij ingebouwd. En wat nou erg grappig was: Peter bracht ons oude toilet in de nieuwe doos naar de vuilcontainers. Er liep daar een man (zwerver) die hem wel erg graag wilde hebben. Nog geen uur later zagen we die man met de doos weer de steiger oplopen en naar een boot gaan. Blijkbaar had hij hem aan iemand verpatst en werd hij op een andere boot dus ingebouwd. Ik hoop voor diegene dat hij het nog een tijdje blijft doen. Wij zagen de boot namelijk vandaag de haven uitvaren om te gaan oversteken.
Het heeft hier een paar dagen enorm hard gewaaid (tot 38 knopen op de teller). Er is door die harde wind een uitzetter van een zonnepaneel verbogen en een ander paneel is van dek gewaaid. Verder hadden we problemen met het motortje van de dinghy. Inmiddels zijn alle mankementen opgelost, alleen het paneel is niet teruggevonden. De wind is afgenomen, dus we kunnen eindelijk vertrekken. De afgelopen dagen inkopen gedaan, enkele maaltijden voorgekookt en vandaag uitgeklaard. Dus….. morgen gaan we.
Maar wij zijn echte hollanders en kunnen niet zonder oliebollen op oudejaarsdag. Ik had mix bij me en Hanny de olie en samen hebben we bollen gebakken. Alle Hollanders in de haven hebben lekker mee gesnoept. Vanavond gaan we nog bij Pica Pau eten. Dit restaurant staat in alle boekjes beschreven en moet erg goed zijn. Er kunnen hooguit 20 personen zitten en wij zijn al met elf. Verder zal er veel muziek zijn. Vandaag werden podia opgebouwd en overal hoor je muziek. Het wordt vast een geweldige laatste avond in Mindelo.
Ik wens jullie allemaal een mooie jaarwisseling en een prachtig 2016
DSC02711 DSC02712 DSC02720

Foto’s oud en nieuw:

7 Comments:

 1. Hanneke Schuit

  Shit happens , only the question is ….When.
  Behouden vaart en een goed 2016! Xxx

 2. Peter en Ria,
  Gelukkig Nieuwjaar en behouden oversteek toegewenst.
  Marian en Jaap

 3. Lieve Ria en Peter, een gelukkig, avontuurlijk en veilig 2016!! Goede vaart!

 4. Shit zeg, dat van die W.c., gelukkig voor jullie is het opgelost, jammer voor de kopers van dat tweede handsje. Fijne jaarwisseling en goede vaart naar Suriname.

 5. Bedankt voor het leuke en interessante verhaal. Wens jullie een heel voorspoedig 2016 en een behouden vaart.

 6. Jan van Iwaarden

  Alvast een gelukkig Nieuwjaar en goede reis gewenst

 7. Neeltje Hazenoot

  Ook voor jullie een prachtig 2016 en een goede vaart toegewenst! Heerlijk om al de reisverslagen te lezen. Zo geniet ook ik een beetje mee.

Comments are closed