Kleurrijk Mindelo

 

DSC01990 DSC01992 DSC01993
In Mindelo hangt echt zo’n sfeertje van relax man, no stress. Het is hier dus prima vertoeven. De blogs zullen ook wat trager gepost worden, maar relax ze komen heus wel. Overal vind je dit terug, zelfs bij het in en uitklaren gaat het gemoedelijk. De mensen zijn vriendelijk en willen graag (bij voorkeur tegen betaling) wat voor je doen.
DSC02001 DSC01995 DSC01991
DSC02003 DSC02006 DSC02007
Er zijn hier verschillende markten: buiten met vaste kraampjes, een met groente en fruit en een overdekte met iets betere groenten, fruit en gedroogde kruiden. Maar ook langs de weg zitten mensen met fruit of kruiden die ze verkopen. De vismarkt is een verhaal apart: als de visbootjes aankomen staan de mensen al te dringen om als eerste bij de vis te kunnen. Sommigen verkopen het dan op de markt, anderen kopen het voor in restaurants en weer anderen voor gewoon thuis. Het is heel erg grappig om te zien.
DSC02010 DSC02017 DSC02027
De temperatuur ligt hier zo rond de 28 graden en meestal is het droog. Alleen afgelopen zondag hadden we veel regen. Verder is het zicht hier matig, het lijkt continu een beetje mistig. Alleen worden de hoezen van het zeil geel. Deze mist is dus geen echte mist, maar sahara-zand wat in de lucht hangt. Dit is vooral het geval bij noord-oosten wind, die hier meestal waait.
Het is lastig om de stad goed te beschrijven, vandaar dat ik vooral foto’s zal plaatsen om het weer te geven.
Dagelijks hebben we een happy hour met de andere boten. Eind van de middag komen we bij elkaar om te bespreken wat de plannen zijn. Er komen boten bij en er vertrekken er. Gisteren hebben we de verjaardag van Ivan van de Vaguebond gevierd.
Morgen gaan we naar een ander eiland, namelijk Sao Nicolao. We hopen daar de Jonas en Long John Silver weer te ontmoeten. De Hullu Poro zeilt met ons mee en de Vaguebond gaat aan de oversteek naar de Carieb beginnen.
DSC02019 DSC02020 DSC02021 DSC02022

Comments are closed