La Gomera – Mindelo, We zijn er!

DSC01987 DSC01986We zijn er! Gisterenmiddag rond 15.00 uur zijn we Mindelo binnengelopen. De laatste anderhalve dag hadden we best wel hoge en rommelige golven dus het voelt heerlijk om stil achter ons anker te liggen. Vannacht wel weer behoorlijke harde valwinden dus nog even het bed uit om buiten te checken of het anker niet krabt.De laatste nacht op zee hoorden we een ander geluid in de verstaging dan normaal. Omdat we het toch niet vertrouwden hebben we het grootzeil gestreken en zijn op een klein fokje verder gevaren. De laatste 80 mijl gingen dus wat langzamer maar we waren toch nog ruim voor het donker binnen. Inmiddels is gebleken dat het geluid wordt veroorzaakt door een leioog van de fok, dus niets aan de hand.

Vandaag ingeklaard, super vriendelijke en behulpzame ambtenaren, en de rest van de dag een beetje zitten chillen met de bemanningen van de andere boten.

Dit was even een kort bericht omdat we nog geen goed internet hebben geregeld, een volwaardig blog met foto’s volgt snel.

6 Comments:

 1. Hans & Sonja Grotenhuis

  Dat is een leuk sinterklaas kado, te weten dat jullie goed zijn aangekomen, heel veel plezier en we horen wel wanneer de grote overtocht is. vr.gr. Sonja & Hans

 2. Goed gedaan, gefeliciteerd. Ik vind jullie bovendien dapper, zo varen bij licht en donker op die ontzettend grote zee met van die hoge golven en dan ook nog een groot schip dat op jullie koers vaart. Nee, ik voel dat ik een landrot ben. Heel veel succes verder.

 3. Dick van Ravenhorst

  Mooi dat jullie er zijn en leuk om te lezen zo, reuze benieuwd naar hoe die tonijn smaakte….
  Gr. Dick

 4. Super leuk die bijna real time blog berichten van jullie avontuur!

  Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen, groeten van ons uit Tiel

 5. Edith van der Woerd

  Goed te horen!
  Leuk om jullie zo te kunnen volgen via blog en op de kaart.

  Liefs Edith

 6. Marco Reddingius

  Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Groet de Morgenster als je ze ziet.

Comments are closed