La Gomera – Mindelo dag 5

DSC01974 DSC01967Na gisteren een heerlijk smooth en rustig dagje te hebben gehad, is het vandaag compleet anders. ‘s Avonds begon de wind al aan te trekken tot zo’n 4 a 5 beaufort en inmiddels staat er zelfs een windkracht 6 met windvlagen van 7. Ook de golven zijn hoog geworden, wel zo’n 3 a 4 meter. Dus ik hoop voor degene die via de blog met ons mee reist dat hij niet zeeziek wordt. Verder wel een heerlijk zonnetje en een strak blauwe lucht.
Toen ik vanochtend de wacht had hoorde ik een harde plok in de kuip, lag er achter me een vliegende vis. Hij heeft geluk gehad, met wat hoofdpijn kon hij gewoon verder zwemmen. De andere 10 vissen die op het dek lagen waren dood en zijn vissenvoer geworden.
Dit zal vermoedelijk voorlopig even de laatste blog vanaf de oceaan zijn, want we hopen morgen (woensdag) in de loop van de dag in Mindelo aan te komen. Als ik daar weer internet heb, zal ik wat foto’s bij de blogs plaatsen en misschien gelijk weer een gewone blog plaatsen.
Ik hou het voor vandaag even kort, want het is niet zo lekker om met deze golven lang binnen te zijn.

2 Comments:

  1. De techniek staat voor niets! Het schrijven en bijhouden van de regelmatig ontvangen blog is wel onderhoudend. Het geeft ons een gevoel van beleving hoe het bij jullie is aan boord op de oceaan! Top!

  2. Christian Schuurman

    Erg leuk om te lezen,

    Groet,

    Christian (vriend Patrick)

Comments are closed