La Gomera – Mindelo dag 2

DSC01950 DSC01952Deze dag stond in het teken van vissen. Het begon dat wij op ongeveer 150 meter achter de boot 2 walvissen spotten. Enorme fonteinen zagen we boven het water uitkomen en ook de rugvin was goed te zien. Helaas te ver weg om foto’s te maken. De vissen werden wel steeds kleiner. Rond 21.00 u. zwommen er zo’n 10 dolfijnen om de boot en vanochtend hadden we een heuse tonijn aan de lijn. Gelukkig maar dat deze wat kleiner dan de dolfijnen was, anders wordt het lastig binnenhalen. Hij ligt inmiddels gefileerd in de koelkast om vanavond bij een salade nicoise op te eten.
Gisteren wilden we de handdouche op het achterdek even gebruiken. Wat een pech de douchekop vloog er af, maar deze konden we jammer genoeg niet opvissen. Hier even een nood oplossing voor verzonnen en deze moet dan in Mindelo gerepareerd worden.
Het SSB radio netje om 20.00 uur gaat ook steeds beter. We hadden contact met de boten om ons heen die ook onderweg zijn naar de Kaap Verden. Alle boten deden kort verslag van de belevenissen aan boord.
We zijn weer 138 mijl dichter bij Mindelo. Nog 533 mijl (ongeveer 1000 kilometer) te gaan. Omdat we voor de wind afkruisen hebben we door het water meer mijlen afgelegd .
De wind is inmiddels wat gedraaid en we zeilen nu met een bakstag windje richting ons doel.

3 Comments:

 1. Schitterend zo’n visdag! Beter dan wasdag. De tonijn zeker superlekker!
  groet, Hanneke

 2. Marco Reddingius

  Hallo Peter,
  Wat heerlijk dat jullie het zo naar je zin hebben en leuk dat kullue ons op deze manier deelgenoot van maken. Goede vaart en mooie belevenissen.
  Groeten,
  Marco Reddingius

 3. Hallo Ria en Peter, eindelijk neem ik eens tijd om jullie berichten te lezen…
  Prachtige foto’s leuke verhalen en super dat jullie dit met ons delen!!
  Wat moet dit een geweldige ervaring zijn (ben best n beetje jaloers 🙂 haha)
  Heel veel plezier!!!
  Groetjes Thea

Comments are closed