Belfast, stad van uitersten

IMG_3226 IMG_3231IMG_0866Gisteren na een mooie tocht vanaf Glenarm in Belfast aangekomen. De jachthaven ligt midden in de stad dus gelijk naar het centrum gelopen. Het was er gezellig druk met veel winkelend publiek. Opvallend was hoe modieus en verzorgd iedereen gekleed was. Onder het genot van een Guinness hebben we Rosemary en David ontmoet. Zij zijn in Belfast opgegroeid, maar wonen nu in een klein plaatsje er buiten. Zij hebben ons zaterdagavond meegenomen naar diverse leuke pubs en we zijn er heerlijk uit eten geweest. Vandaag hebben ze ons met de auto opgehaald om een hele andere kant van Belfast te laten zien. Wat een haat tussen geloven. Er staat een muur tussen het katholieke en protestantse deel en die staat er dus niet voor de show, maar omdat het echt nodig is. Dit is dus ook de reden waarom Rosemary en David niet meer in Belfast wonen, zij wilden hun kinderen in een veiliger omgeving laten opgroeien.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van de tegenstellingen binnen deze stad.

IMG_0868IMG_3237IMG_3242

One Comment:

  1. Hans Grotenhuis

    Een heel leuk reisverslag en mooie foto ‘s ik hoop dat wij nog meer van jullie horen, groeten en nog heel veel plezier van Sonja & Hans

Comments are closed