Wij verlaten Europa

DSC01843  DSC01868  DSC01859 DSC01855 DSC01856 DSC01852

Omdat we voor het volgende weergat waarschijnlijk nog een week zullen blijven liggen besluiten we om nog een wandeling te gaan maken. Deze wandeling hebben we in het nationale park gemaakt. De busrit ernaar toe was al prachtig. Op een gegeven ogenblik zagen we de haven van San Sebastian in de verte liggen met daarachter de Teide op Tenerife. De wandeling was een stuk gemakkelijker dan de eerste met wel een heel bijzonder landschap. In 2012 is hier een grote bosbrand geweest en je ziet nu dat de natuur zich langzaam hersteld.

DSC01848 DSC01883 DSC01887

DSC01890 DSC01894 DSC01893

Soms mis je bepaalde gelegenheden van thuis, maar vaak krijg je er wat anders voor terug. Zo ook het Caecilia-feest: Ik hoorde al van Simone dat er gezellig gebowld en gegeten werd met het koor en dat er 2 jubilarissen werden gehuldigd. Ik wil hierbij dan ook Aloys en Maria van harte feliciteren. Ik zag hier echter een aanplakbiljet dat er in San Sebastian ook een feest ter gelegenheid van Cecilia zou zijn en op zondag ben ik naar de kerk gegaan om dat mee te maken. Het koor bestond uit kinderen en volwassenen en zong prachtig. Voordat de mis begon was er al muziek van de harmonie en na de mis was er de processie. Zo voelde ik me toch nog een beetje betrokken bij mijn eigen koor in Barneveld.

DSC01897 DSC01906 DSC01881

Maar morgen gaat het dan toch echt gebeuren. We gaan vertrekken!! Samen met de Vaguebond, de Hullu Poro en de Ariel hopen we over een kleine week aan te komen bij de Kaap Verde. Deze week hebben we nog het kleine voorzeil (high aspect) gerepareerd en vandaag naar de markt om opnieuw verse groente en fruit te halen. Dit moet secuur worden gecontroleerd en opgeborgen, want je wil vooral geen beestjes (kakkerlakken) aan boord krijgen.
Ik vind het best spannend dat we nu echt gaan. We hebben altijd gezegd dat we op de Canarische Eilanden zouden bepalen of we door gaan of toch richting Middellandse Zee of zelfs gewoon terug naar Nederland. Maar we gaan dus door en dat houdt in dat we niet alleen 1 week op de oceaan varen, maar ook het volgende stuk naar Suriname. Want vanaf de Kaap Verdische Eilanden kun je eigenlijk niet meer terug maar alleen door.

Voor wie precies wil weten waar we op de oceaan varen klik op de volgende link (of knippen en plakken):
http://services.wlw.winlink.org/maps/PositionReports.aspx?callsign=PD0SYH

De volgende blog zal ik vermoedelijk via de ssb-radio verzenden en foto’s volgen dan later.

5 Comments:

 1. Hai Peter en Ria,
  Klinkt spannend!!!!
  Wel eens vaker gehoord dat la Gomera zo’n mooi wandeleiland is, jullie foto’s bewijzen dat zeker. Zet ik dus ook als bestemming op mijn verlanglijstje.
  Goeie tocht ! xx

 2. Joke de Blecourt

  Spannend hoor, veel succes met de tocht naar Kaap Verde

 3. Peter, Ria – fantastisch om te zien hoe jullie jullie droom verwezenlijken. Geniet van elk moment! Groet Arnold

 4. Bedankt voor het interessante verhaal en de mooie foto’s. Mijn aardrijkskundige kennis breidt zich razend snel uit dankzij jullie. Ik heb alle plaatsen wederom op Google Earth opgezocht en ik zag jullie zeiljacht liggen in de Marina la Gomera.:-)
  Veel succes op weg naar Kaap Verde.

 5. Kan me voorstellen dat het best spannend is. Veel succes en geniet er van!

Comments are closed