Mull of Kintyre

IMG_3179 IMG_3185 IMG_3186

Vandaag vertrokken van het eiland Gigha waar we gisterenavond uitstekend vis hebben gegegeten in The Boathouse. We lagen voor het restaurant aan een mooring. Het was springtij en niet zo diep in deze baai maar na enig intentsief en nauwkeurig rekenwerk met de Reeds was de conclusie dat we ‘s nachts bij laagwater nog 20 cm onder de kiel zouden hebben. Gezien het rustige weer vonden we dat wel voldoende. Het was vandaag een perfecte zeildag. Windje kracht 2,3,4 en vrijwel de hele dag zon. Je ziet op de foto’s dat de wolken wel boven land bleven hangen, daar was het weer waarschijnlijk zoals je het in Schotland verwacht. Bij het ronden van de Mull of Kintyre kwam er een hele mooie oceaandeining binnenlopen. Precies bij de kaap wel een erg rommelig zeetje, hier moet je niet zijn bij zwaar weer! We liggen nu in Campbeltown, een ongezellig vissersplaatsje.

IMG_3190 IMG_3191 IMG_3193

 

Comments are closed