Het kriebelt

San Sebastian La Gomera DSC01772 DSC01770

Inmiddels liggen we al weer een week op La Gomera, wat een mooi eiland!! Normaal blijven we niet zo lang liggen op een en dezelfde plek, maar hier is zoveel te doen, te wandelen en te zien. Daarnaast is het hier lekker gemoedelijk allemaal en een goede plek om ons voor te bereiden op de oversteek naar de Kaap Verde.

DSC01737DSC01839 DSC01749
De tocht naar La Gomera was best pittig, we hadden een stevige wind op de neus, dus dat houdt in dat we moesten kruisen en een beste plens water over het dek kregen. Toen ik binnen bij de navigatiehoek zat, brak het stoeltje af en kukelde ik zo achterover. Gelukkig viel de schade aan mij mee, een snee in mijn kuit (en nee, Peter mocht niet hechten haha) en diverse blauwe plekken. De lijmverbinding van het stoeltje was niet optimaal, maar Peter en Harmen hebben hier een ochtend aan besteed en hij is nu weer super stevig.
Je hoort echter af en toe verhalen die je niet snel vergeet. Vlak voor wij bij La Gomera aankwamen lazen wij het bericht dat de Witte Walrus tijdens het ankeren op een rots was geslagen en zoals je op de foto kunt zien is er weinig van over. Voor henzelf kwam wel op tijd hulp. We hebben zo te doen met dit jonge gezinnetje, daar gaat je droom.
Voor de geïnteresseerde zie het volgende artikel: http://www.zeilen.nl/nieuws/zeiljacht-de-witte-walrus-zinkt-bij-la-gomera/
Zo wordt je er weer extra bewust van dat het niet altijd goed gaat en dat je altijd het zekere voor het onzekere moet nemen. Vandaar dat wij nu lekker rustig in een haven liggen.

DSC01740 DSC01746 DSC01775
We gaan regelmatig zwemmen bij het strandje naast de haven. De eerste paar dagen hadden we spectaculaire golven waar je eerst door heen moest duiken om te kunnen zwemmen. Ook uit het water komen was een kunst, eerst afwachten tot er geen hoge golven meer kwamen en dan rennen. Als je verkeerd timede dan werd je weer omver gegooid door een golf.
Dinsdag zijn we wezen wandelen in de bergen. Wat een mooi eiland. Je wandelt door bossen en over bergkammen en kijkt dan aan beide zijden naar een vallei. Onderaan de blog een foto-impressie hiervan.

DSC01768 DSC01835 DSC01840
Maar nu kriebelt het!! Het kriebelt om de volgende tocht te gaan doen. Eigenlijk zouden we op een paar andere boten wachten om samen naar Kaap Verde te zeilen, maar het weer ziet er goed uit en we hebben er zin in. Dus we zijn de reis aan het voorbereiden. Vers fruit en groentes op de markt gehaald, geïnventariseerd wat er aan boord is en het nodige erbij gekocht. Gelijk opgeschreven wat we waar hebben opgeborgen. Het vierde rif even uitgeprobeerd (hopen we niet nodig te hebben). En Peter heeft beloofd dat hij aan de overkant met het sextant overweg kan, dus die is hij nu aan het uitproberen. Zo nog even de mast in, laatste boodschapjes en de nieuwste gribfiles ophalen. En dan morgen gaan!!!!

Ahum, inmiddels de gribfiles opgehaald en er komt toch een steviger wind aan dan eerst verwacht. Dus het moet nog maar even kriebelen, want we hebben besloten om toch pas volgende week te gaan. We liggen hier prima en hebben geen haast, we gaan voor een iets rustiger tocht.

Foto’s wandeltocht

3 Comments:

 1. Jan van Iwaarden

  Dag Peter en Ria. Jullie zijn vlak bij El Hierro. Ben ik wel eens met ton en Adriaan geweest. Een vulkanisch eiland met zwarte stranden.

  Wens jullie een goede oversteek naar Cape Verde zonder afgebroken stoel enzo.

  Groeten Jan & Aukje

 2. Joke en Marten de Blecourt

  Hallo Peter en Ria
  Dit zijn weer prachtige beelden. Succes met de volgende etappe

 3. Lieve Ria en Peter,

  We wensen jullie een veilige oversteek! Doe voorzichtig, maar geniet er van!!

Comments are closed