Op naar Jamaica.

DSC06435 (600 x 450) DSC06451 DSC06441
Vanochtend om 6 uur hadden we willen vertrekken naar Jamaica. Eigenlijk had ik geen tijd meer om wat te schrijven, maar omdat Peter naar de kant is om onze paspoorten gestempeld terug te krijgen heb ik de computer er maar weer bij gepakt. Er schijnt een nieuwe beambte bij immigraties te zitten en die begrijpt volgens onze agent (Julian Watson) niet helemaal dat er boten vroeg weg willen. We zouden de paspoorten gisteravond al krijgen, maar ik hoop dat we vandaag nog weg kunnen.
Nu denken jullie waarschijnlijk dat we er uit zijn met de verzekering, maar niets is minder waar. De onderhandelingen duren enorm lang. Als wij een email sturen duurt het veelal 3 dagen voor we antwoord krijgen. Het lijkt wel of ze niet begrijpen in wat voor shit wij zitten en dat we nu eindelijk wel eens verder willen. Het is inmiddels al meer dan 9 weken terug dat we onze mast verloren.
Het is hier prima, maar de stress om het feit dat we niet serieus worden genomen door de verzekering overheerst echter.
DSC06471 DSC06473 DSC06470
Het komt er in het kort op neer dat ze de reparatie van de schade willen betalen, maar niet het transport naar Nederland. Repareren in Colon is voor ons geen optie, omdat dat niet meer lukt voor het orkaanseizoen en Colon erg crimineel is. Wij zijn dan verplicht om een jaar langer in de Carieb te blijven. Transport vanuit Colon is 2 keer zo duur als transport vanuit Florida. Wij hebben daarom besloten om richting Florida te gaan en van daaruit op transport naar Nederland. Dit traject wil Pantaenius echter niet verzekeren. Wij hebben afgelopen vrijdag een schandalige brief van ze gekregen dat ze ons niet verder willen assisteren. We zijn het inmiddels zo zat allemaal dat we hebben besloten onze eigen weg te gaan en het straks verder in Nederland uit te vechten.
DSC06467  170310 23_46_46 San Andres 88 (600 x 337)
Inmiddels zijn er een paar gezellige boten (Nanny, Eos, Island Girl) bij komen liggen waar we veel mee afspreken. We hebben weer echt van het cruisersleven kunnen genieten. Lekkere sundowners, af en toe uit eten en heerlijk gesnorkeld. De positiviteit van anderen doet ons goed.
Peter is inmiddels terug met onze paspoorten en wij vertrekken zo naar Jamaica. 3 Dagen en nachten op de motor, we zullen eens zien hoe ‘mortorboot’ Helena zich houdt. Wij hebben enorm veel zin in nieuwe avonturen en gaan samen met Nanny een nieuwe horizon tegemoet.

Hierbij een link naar een filmpje dat Liv van de Nanny heeft gemaakt:

3 Comments:

 1. Hans & Annie somberg

  Hallo Peter & Ria,
  Het zit jullie ook niet mee met de problemen. Weer een typisch voorbeeld van hoe verzekeringsmaatschappijen opereren. Wel dikke verzekeringspenningen incasseren, maar als het op uitbetalen aankomt niet thuis geven. Blijven jullie nog een tijdje in Jamaica of varen jullie gelijk door richting Florida? Wij zijn namelijk op een cruise door het Panamakanaal komen ook nog op Jamaica. Misschien past het qua tijd.
  Groeten

 2. Hoi Ria en Peter,
  Leuk filmpje! Genieten zie ik wel.
  Wat vervelend met die verzekering! Sterkte ermee en
  veel plezier weer op Jamaica.

  groetjes Thea (P)

 3. Het klinkt vrediger dan hier. Wij krijgen oorlog met de Nederturken……

  Dikke kus uut Almere

Comments are closed