Kaas, Guinness, Croissant

Lezardrieux Alderney

Hier even een korte update van onze reis: Carmen is vanaf Muiden gezellig met ons mee gevaren naar Amsterdam, waar wij de laatste dingetjes hebben geregeld. Onder andere de sateliet telefoon en de papieren kaarten. Op 1 juli gegeten met Patrick, Marloes, Sabine, Hugo, Carmen en Daniël bij Loetje en op 2 juli dan eindelijk ons kaaskoppenlandje verlaten. Bij IJmuiden naar buiten en gelijk een nachtje door naar Dover. Van Dover naar Eastbourne, van Eastbourne naar Cowes, door naar de Kanaaleilanden en inmiddels liggen we met de boot in Lezardrieux, Frankrijk. Vanochtend heerlijke croissants gehaald en met een espressootje lekker genieten van het Franse leven. Tot nu toe was het allemaal bekend terrein, maar nu komen we in een gebied waar we nog niet vaker samen gezeild hebben. Hier zijn dus weer veel dingen te ontdekken. Vandaag is er een regatta in Lezardrieux en gaan we een nachtje ankeren op de rivier om dan morgen de 14de juli te gaan vieren. Zodra echter de wind uit de goede hoek komt willen we de golf van Biskaje gaan oversteken, maar daar lijkt het voorlopig nog niet op.
Veel van de voorbereidingen die we gedaan hadden, beginnen nu op zijn plek te vallen. De zonnepanelen en windmolen doen hun werk en van Cowes naar Alderney kon Peter mooi zijn windpilot uitproberen en bleek deze prima te sturen.

Guinness in St. Peter Port Werkende windpilot

 

2 Comments:

  1. Geniet er samen van en een goede reis!

  2. Leuk Peter om je blog te lezen. Hoorde net al van Annemiek dat jullie in Lezardrieux zijn. Een hoop zeezeilers hier in noord bretagne!

Comments are closed